PUIKI RAPSŲ KOKYBĖ
Dalinamės džiugiomis žinomis apie mūsų rapsų aliejų!
Tos žinios ką tik atkeliavo iš laboratorijos.
Ne paslaptis, visus aliejus nuolat vežame tirti. Tai darome norėdami sekti savo parduodamų produktų kokybę.
Kadangi šiemet esam turtingi rapsų aliejumi, nutarėm jį patikrinti - vėl ištirti pakartotinai. Kad įsitikinti, jog sėklų kokybė nepakito ir iš jų spaustas aliejus yra tinkamas vartojimui.
Šiandien gavom ypatingai džiuginančius rezultatus. TYRIMO PROTOKOLAS
Mūsų rapsų aliejaus rodikliai:
Rūgščių skaičius 0,64 mg kOH/g.
(Normos riba iki 4. )
Peroksidų skaičius 0,9 mlekv/kg.
(Normos riba iki 15.)
Peroksidai natūraliai susidaro oksiduojantis aliejuje esančioms riebiosioms rūgštims, kitaip tariant "senstant" aliejui. Tai mūsiškio rezultatai kaip "naujagimio" - šviežut šviežutėlis.
Rūgštingumas 0,32 %.
Normos riba įvairioje literatūroje apibūdinama skirtingai, tačiau kokybišku laikomas aliejus, kurio rūgštingumas neviršija 0,8%-1%.
Tai yra pagrindiniai rodikliai nusakantys gedimo laipsnį ir vartojimo trukmę. Kuo mažesni - tuo geriau.
Mūsų gaminamo rapsų aliejaus rodikliai mažesni nuo 3 iki 15 kartų už ribas. Fantastika!
Beprotiškai džiugu, kad tokios kokybės aliejų mes galime pagaminti savo nedideliame ūkyje. Šaltuoju būdu. Nenaudojant jokių chemikalų. Maksimaliai išsaugant nepakeičiamas riebalų rūgštis ir kitus mikroelementus reikalingus žmogaus sveikatai.
Todėl užtikrintai sakome, mūsų rapsų aliejų naudokite drąsiai. Salotoms, košėms, troškiniams, kepimui... Pasiimkite važiuodami į gamtą, pašlakstykite ruošdami griliaus patiekalus ir t.t.
Mūsų gaminamas rapsų aliejus ne tik pagardins maistą, bet ir praturtins Jūsų patiekalus sveikatai palankiomis medžiagomis.
Taip pat, smagu, kad dėl rapsų aliejaus sulaukiame vis daugiau ir daugiau užklausų iš ugdymo įstaigų. Jau turime nuolatinių mažųjų valgytojų ir keliuose darželiuose. Juk niekas turbūt nepaneigs, kad darželinukai yra išrankiausio skonio gurmanai. Jeigu jiems patinka - tai pats didžiausias komplimentas!